Logga

Vår strategi och affärsplan

Vi avser att gå systematiskt till väga och skall "scanna av" HELA den skotska whiskymarknaden. Vi anser alltså att det skulle vara ett grovt, grundläggande fel att t ex enbart skjuta in sig på t ex Islay-whisky och därmed diskvalificera hela den fina marknad som finns på det skotska fastlandet. Hemska tanke... att missa så många läckerheter - Macallan, Glenlivet, Balvenie...! Nej, vi tar ett helhetsgrepp och har gett oss fasen på att hitta den bästa skotska whiskyn, alla kategorier.

Vi började med att se vad den amerikanska marknaden hade att erbjuda i form av bourbon och vad den irländska har i form av t ex Tullamore Dew. När vi avverkat den skotska marknaden kommer vi att återgå till den irländska, amerikanska och japanska för att hitta deras höjdpunkter. Vi räknar med att testa vidare i ett par hundra år. 

Varje verksamhet med någon liten självaktning skall ju nuförtiden ha en vision formulerad som kunder och menighet skall bedåras av och häpna inför. Vår blygsamma vision är; 

BSMWS skall alltid vara det bästa alternativet bland whiskysällskap i VÄRLDEN! 

Som okunnig pimplare skall du alltid kunna bjuda oss på maltwhisky och få ett gott råd huruvida whiskyn är köp -och drickvärd.

Vi vill gärna sprida mer information om de olika sorter vi testat. Vi har hittills avverkat följande utan att bli helt nöjda. Det mödosamma arbetet går oförtrutet vidare för att hitta den ultimata maltwhiskyn. Vi länkar även till antingen destilleriet eller någon annan källa som skrivit om whiskyn. De flesta destillerier ägs idag av stora koncerner som t ex Diaego, Dewars, Pernod-Ricard o likn. Detta är oerhört rika och framgångsrika företag. Vi kan bara nämna att Sverige sålde sitt guldägg Vin & Sprit AB till just Pernod-Ricard för några år sedan - för en spottstyver i sammanhanget...

Våra betyg hittar du som en Excelfil på hemsidan och där finns även namnet på de sorter vi avverkat.

Den besökare som sitter och antecknar och sedan följer upp våra exkursioner i maltwhiskyns underbara värld kan ibland klicka på en länk till någon udda sort och hamna på "Dead End Street", en "död länk". Detta beror icke på att vi sitter och ljuger ihop namn på underliga sorter som inte finns.

Istället har den sorten kanske varit på ett mycket tillfälligt gästspel i tillverkarens sortiment... Eller, helt enkelt på att man sonika slutat tillverka någon udda sort!

Skulle du som besökare själv komma över någon misstänkt, udda sort som du är osäker på - tveka inte att kontakta oss! Vi tar gärna hand om gamla whiskysorter och ser till att de inte hamnar i orätta händer.

En av våra specialiteter är just att destruera gammal, kontaminerad maltwhisky! Gärna från nedlagda destillerier...


Musen

Logga på sten  
© BSMWS 2005 - 2020